WERELDKAMPIOEN FORMULE 1

3 december 2012

tl_files/Afbeeldingen Nieuws/renaultf1groot.png

RENAULT BEZORGT RED BULL RACING VOOR HET DERDE ACHTEREENVOLGENDE JAAR DE WERELDTITEL F1


Renault en Renault Sport F1 feliciteren hun partners Red Bull Racing en Sebastian Vettel met het behalen van de wereldtitels Formule 1 voor constructeurs en coureurs 2012.

Deze titel is de derde op rij voor Vettel en voor Red Bull Racing. Dankzij de nauwe samenwerking van Renault Sport F1 met Red Bull Racing staat er een F1-auto waarvan het chassis en de motor perfect en buitengewoon efficiënt op elkaar zijn afgestemd. Dit resulteerde in het 2012-seizoen in 460 punten, zeven overwinningen, acht pole positions en zeven snelste racerondes voor het duo Sebastian Vettel en Mark Webber.

Het partnerschap van Red Bull Racing en Renault begon in 2007, toen de Renault RS27-motor – de in Viry-Châtillon ontwikkelde 2,4-liter V8 - werd geïntegreerd in het chassis van Red Bull Racing. Na twee jaar – in 2009 - begon het partnerschap Red Bull Racing-Renault vruchten af te werpen met de eerste poleposition voor de Grote Prijs van China. Red Bull Racing boekte direct ook zijn eerste overwinning toen Sebastian Vettel de race met overmacht won. Sindsdien bracht de RS27 het Red Bull team in totaal 34 overwinningen en drie constructeurs-titels in slechts vijf jaar.

De 2012-titel is de elfde keer dat Renault de constructeurs-titel behaald in de Formule 1. Op dit moment levert Renault motoren aan verschillende F1-teams, te noemen Red Bull Racing Renault, Lotus F1 team, Williams F1 team en het Caterham F1 team.

Ga terug