De nieuwe Renault Espace

23 maart 2015

De vijfde generatie van de revolutionaire ruimteauto die in 1984 het segment van de MPV inluidde, is verkrijgbaar voor prijzen die beginnen bij € 42.990,- voor de dCi 130 in Expression uitvoering tot € 54.990 voor de dCi 160 EDC in de meest exclusieve “Initiale Paris” uitvoering. De nieuwe Renault Espace is ontworpen onder leiding van Nederlander Laurens van den Acker, directeur Industrial Design. Vanaf deze lente is de nieuwe Renault Espace leverbaar op de Nederlandse markt.

De nieuwe Espace blijft trouw aan de lijnen van de concept car gepresenteerd in Frankfurt in 2013.  Dit model symboliseerde de levensfase Wisdom – die van open spirit en plezier – uit onze designstrategie. De nieuwe Espace is een stijlvolle crossover door zijn afmetingen, technologie, uitrusting en de emotie die de auto aan boord uitstraalt. De  auto nodigt de berijder en zijn passagiers uit om optimaal van een reis te profiteren.” Laurens van den Acker – Directeur Industrial Design Renault

De nieuwe Renault Espace wijkt af van de conventionele MPV-vorm en heeft zich met zijn dynamische lijnen ontwikkeld tot een crossover. Zijn brede schouderlijn, royale lengte van 4,85 meter (in configuratie voor vijf en zeven plaatsen) en breedte van 1,87 meter geven de nieuwe Espace een onmiskenbaar uiterlijk. Met zijn hoogte van 1,68 meter is de Espace 63 mm lager dan zijn voorganger, wat hem met zijn hoge taillelijn een gestroomlijnde uitstraling geeft. De wielbasis van 2,88 meter (16 mm langer dan die van de huidige Grand Espace) draagt bij aan een nog ruimer interieur.

Full LED-techniek

LED-dagrijverlichting in een asymmetrische C-vorm, geeft de nieuwe Renault Espace een direct herkenbare identiteit. Renault voorziet toekomstige modellen ook van dit type dagrijverlichting. Full LED-techniek is standaard voor alle uitvoeringen van de nieuwe Espace. Twee Pure Vision LED-modules in de koplampen vervullen de functie van dim- en grootlicht.

De verlichting is zowel compact als zeer efficiënt. De lichtbundel is 20 % krachtiger dan een halogeenlamp en de intensiteit is vergelijkbaar met daglicht. De achterlichten, geïnspireerd op penseelstreken, zorgen voor een opvallend achteraanzicht.

Verchroomde raamlijsten geven het zijaanzicht van de nieuwe Espace de lichtheid van een veer, terwijl de achterste raamstijl een verwijzing is naar de vorm van de staartvin van een vliegtuig. De zorgvuldig geïntegreerde buitenspiegels – die op enige afstand van de voorruitstijl geplaatst zijn –verwijzen naar de vorige edities van de Espace. 

Het interieur: hightech en comfortabel

In het interieur van de nieuwe Renault Espace versie met automatische EDC-versnellingsbak springt de zwevende middenconsole direct in het oog. Het interieur is zorgvuldig eenvoudig ontworpen en de belangrijkste bedieningselementen bevinden zich binnen handbereik van de bestuurder: de multifunctionele draaiknop, de sneltoets van het Multi-Sense®-systeem, de drukknop voor de elektrische handrem en de bediening van de cruisecontrol. Een verticaal geplaatst, geïntegreerd 8,7-inchscherm toont het R-Link 2®-multimedia- en navigatiesysteem.

Via de hendel van de automatische EDC-versnellingsbak activeert de bestuurder de ‘Shift-by-Wire’-transmissie. Het designteam putte voor de futuristische pook inspiratie uit de luchtvaart. Door de asymmetrische vorm lijkt het tegelijkertijd op een beeldhouwwerk. De versnellingspook dient ook als steun voor de pols van de bestuurder als die het R-Link 2®-multimedia- en navigatiesysteem bedient.

Direct voor de bestuurder toont een TFT-scherm met hoge resolutie het volledig digitale instrumentarium. Het systeem biedt de bestuurder de mogelijkheid zelf te kiezen welke data getoond worden en op welke manier. Net als in een vliegtuig is het display direct in het blikveld van de bestuurder geplaatst. Een head-up kleurendisplay toont de snelheid, waarschuwingen met betrekking tot de snelheid, navigatieaanwijzingen en informatie van diverse assistentiesystemen.

Afhankelijk van de geselecteerde rijmodus verandert de sfeerverlichting in het interieur naar groen, blauw, geel, rood of paars. De verlichting omlijst de middenconsole en lichtpunten boven de B- en C-stijl benadrukken de interieurruimte. De kleur van de verlichting van het R-Link 2®-multimediasysteem en van het instrumentarium verandert mee met de sfeerverlichting. 

250 kg lichter

De nieuwe Espace is tot 250 kilogram lichter dan de Grand Espace van de vorige generatie. De gewichtsreductie van 13 % is evenredig verdeeld over de carrosserie, het onderstel, de aandrijflijn en de uitrusting, inclusief de stoelen.

Nieuw modulair platform

De nieuwe Renault Espace is gebouwd op het modulaire platform CMF (Common Module Family) dat door de Alliantie Renault-Nissan ontwikkeld is. Renault past verder lichtgewicht materialen toe, zoals aluminium voor de portieren en de motorkap, NORYL™-kunststof voor de voorspatborden en thermoplastisch materiaal voor de achterklep. De Cw-waarde van de Renault Espace bedraagt 0,30. Dat is 0,031 lager dan die van de vorige generatie.

?

20 % zuinigere en schonere motoren

Renault biedt voor de nieuwe Renault Espace keuze uit drie 1.6 turbomotoren – één benzinemotor en twee dieselmotoren – die uitblinken in efficiency. Dat wordt versterkt door het aerodynamische design en de lichtgewicht carrosserie van de crossover. Het is Renault gelukt het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van de Espace met maar liefst 20 % te verlagen ten opzichte van de vorige generatie.

Multi-Sense®: een revolutie op het gebied van techniek

Renaults Multi-Sense® stemt verscheidene systemen in de Espace feilloos op elkaar af en creëert zo een optimale rijervaring. Het systeem controleert en coördineert onder meer het 4Control®-onderstel, de Electronic Damper Control, de besturing, de motor, de automatische EDC-versnellingsbak, het instrumentenpaneel, het motorgeluid en de ambiance-verlichting.

Met de nieuwe Espace introduceert Renault een totaal nieuwe dimensie op het gebied van rijplezier, waarbij de bestuurder zelf bepaalt wat er gebeurt – op elk moment en bij elke snelheid. Als een dirigent stemt het Multi-Sense®-systeem alle technische voorzieningen in de Espace af op de wensen van de bestuurder. Of hij nu op zoek is naar een sportieve, kalme of efficiënte sfeer, het Multi-Sense®-systeem regelt het – vooral op het gebied van licht en geluid – allemaal. Zelfs de voorstoelen, die zijn uitgerust met een massagefunctie, dragen bij aan de sfeer.

Het Multi-Sense®-systeem in de Espace zorgt voor de juiste rijervaring. Om de gewenste stemming te creëren, heeft de bestuurder keuze uit vier voorgeprogrammeerde modi: ‘Eco’, ‘Comfort’, ‘Neutraal’ en ‘Sport’. En dan is er ook nog de modus ‘Perso’ die eenvoudig is te configureren.

De sfeer in de auto wordt aangepast door verandering van:
- de kleur van de interieurverlichting (groen, blauw, wit, rood, paars),
- de inhoud, de weergave en de kleur van de informatie op de instrumenten,
- het geluid van de motor,
- de intensiteit en de frequentie van de stoelmassage,
- de instellingen voor het climate control-systeem.

Deze modi en instellingen worden bediend via het R-Link 2 ®-scherm of met behulp van de draaiknop op de middenconsole. De praktische en duidelijk opgesteld menu’s bieden intuïtief toegang tot alle voordelen van Renaults Multi-Sense®-systeem.

4Control® in het hart van het Multi-Sense®-systeem

Het 4Control®-onderstel maakt het mogelijk dat de achterwielen van de Renault Espace meesturen. Deze innovatieve vierwielbesturing verbetert de stuurprecisie en de stabiliteit aanzienlijk en zorgt er in de bebouwde kom voor dat de bestuurder de auto soepel kan manoeuvreren bij lage snelheden. Bovendien vergroot het de wendbaarheid, bijvoorbeeld bij parkeren en het maken van scherpe bochten. Dankzij het innovatieve 4Control®-onderstel heeft de nieuwe Renault Espace een van de kleinste draaicirkels in zijn klasse. In noodsituaties bezorgt 4Control® de bestuurder een zeker gevoel dankzij de snelle reactie van het onderstel op zijn stuurbewegingen. Renault is de enige autofabrikant die een dergelijk systeem levert in een crossover.

Initiale Paris

Renault geeft een nieuwe betekenis aan het label Initiale Paris. Initiale Paris is het label dat de visie van Renault op rijplezier uitdrukt. Dit uitrustingsniveau is voorbehouden aan de topversies van de belangrijkste modellen van Renault: te beginnen met de Clio en de nieuwe Espace zodra die op de markt verschijnt. De vier belangrijkste kenmerken van de Initiale Paris-versies zijn het onderscheidende uiterlijk, de perfecte afwerking, de uitzonderlijk luxueuze uitvoering en de superieure persoonlijke service. Initiale Paris biedt het allemaal – en méér. Het is het allerbeste van Renault, dat zorgt voor een kwalitatief hoogstaande ervaring en biedt waardevolle diensten. 

Ga terug